Home \ vård
 

Express en blackhead.

 

Blackheads är acne nepor som är orsakade av uppbyggnad av hudoljor och döda hudceller. Innan du gör någonting, prova en behandling och undvik dina pormaskar. I akne kan det leda till ärr och det är bättre att inte uttrycka de fläckar som förstör huden. Men om du inte kan motstå frestelsen och vill uttrycka dina blackheads, bör du göra det på ett sätt som minskar risken för ärrbildning. Glöm inte att inleda läkningsprocessen direkt efter att din finn är uttryckt.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Skydda din hud  ,

    
   
 1.            1      Döm om din finn är en blackhead. Leta efter ett vitt eller vitt område vid toppen av bålen. Om din pimples hals är röd, kommer du att upptäcka tipset direkt. Om den här vita pusfyllda spetsen inte är synlig bör du inte försöka uttrycka pimpleen. Du kan skada din hud och orsaka en infektion. Blackhead själv är redan en infektion och uttrycker att det kan förvärra inflammationen. 
    
  • Om din acne är stor och smärtsam, bör du ge det några dagar för att utveckla en spik. För en något snabbare lösning kan du värma komprimerar i fem minuter åt gången. Upprepa denna behandling var tredje till fyra timmar för en dag eller två.  
  •  
  • Du kan hitta mer information om hur du bestämmer i vilka fall du kan uttrycka en pimple i wikiHow-artikeln.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tvätta och desinficera ditt ansikte. Använd varmt vatten och din vanliga ansiktsrengöring. Gnid i en cirkelrörelse från botten till toppen tills all smuts och smink tas bort. Dab ditt ansikte nästan torrt. Applicera sedan ett antiseptiskt eller ansiktsvatten mot aknehårig hud. Doppa vätskan utan att gnugga på området. Lämna fukten på blackhead för att hålla din hud smidig. 
    
  • Undvik att skura över dina finnar eller gnugga dem på något annat sätt. Du kan orsaka inflammation och överföra pus och bakterier till andra delar av huden.  
  •  
  • Du kan även använda gnidningsalkohol om du inte har ett antiseptiskt medel mot aknehårig hud, men du borde inte göra vana med det. Rengöring av alkohol kan torka ut din hud för mycket.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tvätta händerna med tvål och varmt vatten. Skapa ett gott skum och gnugga händerna ihop så mycket som du behöver sjunga "Grattis på födelsedagen" sången. Var särskilt uppmärksam på rengöringen av fingertopparna, eftersom de kommer att komma i kontakt med blackhead. Om möjligt ska du också noggrant rengöra området under naglarna.        
 6.  
 7.             4      Vänd pappershanddukar runt dina indexfingrar. Förhindrar att dina naglar penetrerar din hud. Även om dina naglar är korta bör du inte ge upp det. Ta en ansiktsduk eller en servett per finger.                  
 8.  
             

  Del 2      Pierce blackhead med en sömnad  ,

    
   
 1.             1      Desinficera en sömnål. Var medveten om att piercing en kvalster med en suturnål inte rekommenderas av dermatologer eller medlemmar i det medicinska samfundet, så det här är något du kan försöka på egen risk. Om du vill göra det ska du använda en vanlig nål från en vanlig symaskinutrustning. Det är skarpt nog för denna uppgift och kan minimera risken för ärrbildning. Blöt nålens spets i gnidning av alkohol eller väteperoxid i en minut.  
    
  • Du kan också hålla nålens punkt över flammen i en match eller tändare innan du doppar den i gnidning av alkohol eller väteperoxid.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gravera blackheadens yta. Sätt in nålen i en vinkel. Om du sätter in nålen vertikalt ner, kan du slå levande hud under pus. Dra ut nålen så snart pus flyr från blackhead. 
    
  • Om du känner igen en klar vätska eller blod, bör du sluta . Uttryckande av ett svarta huvud som ännu inte är moget kan orsaka svullnad och pimpleet kommer att vara ännu längre.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tryck försiktigt på blackhead ut. Placera dina två indexfingrar vid basen av din valda vita yta. Tryck ner och inåt i en rörelse. Var försiktig och undvik skada på frisk hud. Torka försiktigt pus med pappershandduken som du lindade runt fingret. Byt den smutsiga pappershandduken med en ren för att undvika infektion i omgivande hud. Fortsätt tills hela pus uttrycks.        
 6.  
             

  Del 3      Tryck på blackhead med ånga  ,

    
   
 1.             1      Gör ett ansiktsbad. Fyll en kruka ungefär halvvägs med vatten. Koka upp vattnet. Ta krukan ur kaminen och låt den svalna i några minuter. Lägg en handduk över huvudet och håll ut det med händerna för att skapa ett slags tält. Sänk ditt ansikte tillräckligt djupt över potten tills du känner ångan. Låt ångbadet suga på ditt ansikte i ungefär fem minuter.  
    
  • Detta steg är enklast om blackhead sitter i ditt ansikte eller på nacken. Om du försöker detta med en blackhead som har bildats på baksidan av dina axelblad, är det här verkligen besvärligt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sträck din hud runt blackhead. Placera dem på båda sidor av ditt svarta huvud efter att du har packat in dina indexfingrar med pappershanddukar. Dra det försiktigt utåt. Vid denna tidpunkt kan blackheaden brista. När det händer måste du trycka mindre. Torka av den läckande substansen. Byt pappershandduk och undvik spridning av bakterierna.        
 4.  
 5.             3      Express pus. Placera dina två indexfingrar på båda sidor av ditt svarta huvud. Tryck ner mycket långsamt och undvik skador på huden. Torka bort pus som kommer ut. Fortsätt trycka tills pusen har tappat helt av.  
    
  • Blod eller klara vätskor är en indikation på att stoppa. Det spelar ingen roll om du kan uttrycka hela pus eller inte.
  •  
         
 6.  
             

  Del 4      Behandling av den drabbade platsen  ,

    
   
 1.             1      Stoppa eventuell blödning om det behövs. Det tomma svarta spetsen kan blöda efter att du har klämt fast hela spetsen. När detta händer bör du använda en pappershandduk för att applicera mildt tryck tills blödningen stannar. Det ska stoppas efter fem till tio minuter.        
 2.  
 3.             2      Applicera ett antiseptiskt medel på pimpleen. Använd en tonic eller antiseptisk för akne. Om du bara har rengöringskål, ska du använda den för att sanera området. Men för mycket av det kan torka ut huden.        
 4.  
 5.             3      Använd aktuella läkemedel. Köp ett aknehjälpmedel med bensoylperoxid eller annat överklagande medel som retinoid krämer, antibiotiska salvor eller salicylsyra. Tryck en liten mängd på toppen av en Q-Tip. Försiktigt klappa medicinen på din acne. 
    
  • Alternativt kan du prova att applicera en mask av lera eller bensenperoxid på stammen. Låt masken torka helt och ta bort enligt instruktionerna på förpackningen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fortsätt behandlingen av din pimple. Du ska tvätta ansiktet som vanligt nästa dag eller de följande två dagarna och applicera den aktuella medicinen. Om du föredrar växtbaserade läkemedel kan du köpa ett litet glas teolja i din hälsokostaffär. Applicera en droppe eller två till pimple flera gånger om dagen tills det läker.  
    
  • Vid applicering av smink, undvik att applicera på det drabbade området tills pollen är helt läkt.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se din läkare eller hudläkare om det behövs. Se doktorn om ditt svart huvud blir rött och behöver läka i mer än ett par dagar. Du bör också söka läkarhjälp om din akne är cystisk eller inte verkar hjälpa. Din läkare kommer förmodligen att förskriva dig ett läkemedel som Retin-A eller Accutane i svåra fall.       
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (16)      
Vård populär:
Cornrows flätor.

Gör lavendelolja.

Mjuka ditt hår.

Slå en hästsvans.

Skor med monogram.

Wrap hår.

Glatt hår utan frizz.

Tryck tillbaka nageln.

Välj en frisyr som passar din ansiktsform.

Att vara en perfekt tjej.

Känn en riktig komo.

Välj vilka färger du ska ha på dig.

Använda kontroller.

Öppna dina porer.

Klänning utan bh.

Torka håret med strån.

Applicera läppglans.

Lägg ansiktsmask ur ägget.

Gör en septum piercing klar.

Använd kardangor.

Färga ditt hår rosguld.

ako woman